Banánové pokušenie
Suroviny
Na prvý korpus:
4 vajíčka
4 PL polohrubej múky
4 PL cukru
štipku prášku do pečiva
Na druhý korpus:
4 vajíčka
4 PL polohrubej múky
4 PL cukru
štipka prášku do pečiva
2 PL kakaa
mastný papier na pečenie
Na krém:
250g práškového cukru
250g masla
300ml polotučného mlieka
50g polohrubej múky
najmenej 3 kusy banánov pokrájaných na kolieska
Na ozdobu:
2 ks smotany na šľahanie 33% (200ml)
postrúhaná čokoláda
1 stužovač šľahačky
Postup
Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov. Korpus upečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Podobne urobíme aj druhý korpus, ale pridáme doň kakao.
Krém uvaríme z mlieka a múky. Necháme chladnúť. Maslo zmiešame s cukrom na hladký krém. Postupne doň vmixujeme vychladnutý krém z múky a mlieka. Krém uložíme na chvíľu do chladničky, aby trocha stuhol.
Na tácku (alebo plech) dáme na spodok biely korpus, potrieme ho polovicou krému, do krému poukladáme kolieska banánov, ktoré pokryjeme zvyšným krémom. Prikryjeme tmavým korpusom a celý vrch potrieme so stužovačom vyšľahanou šľahačkou. Necháme poriadne stuhnúť. Pred podávaním povrch zákuska posypeme postrúhanou čokoládou.
čas prípravy
60 minút
počet porcií
10 porcie
zložitosť
stredná
Prajeme Vám dobrú chuť!
Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?
Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk