Banánové pokušenie

Suroviny


Na prvý korpus:

4 vajíčka

4 PL polohrubej múky

4 PL cukru

štipku prášku do pečiva

Na druhý korpus:

4 vajíčka

4 PL polohrubej múky

4 PL cukru

štipka prášku do pečiva

2 PL kakaa

mastný papier na pečenie

Na krém:

250g práškového cukru

250g masla

300ml polotučného mlieka

50g polohrubej múky

najmenej 3 kusy banánov pokrájaných na kolieska

Na ozdobu:

2 ks smotany na šľahanie 33% (200ml)

postrúhaná čokoláda

1 stužovač šľahačky

 

 

Postup


Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme preosiatu zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec do zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov. Korpus upečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Podobne urobíme aj druhý korpus, ale pridáme doň kakao.

Krém uvaríme z mlieka a múky. Necháme chladnúť. Maslo zmiešame s cukrom na hladký krém. Postupne doň vmixujeme vychladnutý krém z múky a mlieka. Krém uložíme na chvíľu do chladničky, aby trocha stuhol.

Na tácku (alebo plech) dáme na spodok biely korpus, potrieme ho polovicou krému, do krému poukladáme kolieska banánov, ktoré pokryjeme zvyšným krémom. Prikryjeme tmavým korpusom a celý vrch potrieme so stužovačom vyšľahanou šľahačkou. Necháme poriadne stuhnúť. Pred podávaním povrch zákuska posypeme postrúhanou čokoládou.

čas prípravy

60 minút

počet porcií

10 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore